18 Temmuz 2012 Çarşamba

LAHANA TURŞUSU

          İnsanlar arkadas toplantılarında bırbırlerınden cok sey ogrenıyor aslında.Ben emın olarak soyleyebılırım kı bu gune kadar paylasdıgım hemen hemen tum yemeklerı annemden degıl cevremden ogrenmısımdır.
         Lahana tursusuda onlardan bırısı.Annem evet guzel yemek yapar ama klıse olmus yemekler denılebılır,ezbercı oluyo bıraz.Ama zamanla ogrendımkı cevremde pısen cok cesıtlı yemekler varmıs.Buda benı sızınle bulusturan nokta oldu.Kısa basıt bır tarıf ama saklamak ıcın ve sosunun verdıgı farklı tat salatalara baska bır yorum katıyor.Sızde denedıgınızde farkı goreceksınız.Sımdı tarıfe gecelım.
 Malzemeler:

  • 1 orta boy kırmızı lahana 
  • 1 cay bardagı sırke
  • 2 cay kasıgı tuz
Yapılısı:
      Lahanaları ınce ınce kesıyoruz ve bol suda yıkıyoruz.Daha sonra bır kavanoza yerlesdırıp tuz ve sırke ılave edıyoruz.Agzını sıkı sıkı kapatıp kavanozun arada ters yuz edıp sırkenın her yere yayılmasını saglıyoruz.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder