18 Temmuz 2012 Çarşamba

KAYISI MARMELATI

Malzemeler:

  • 1 kılo kayısı
  • 1 kılo seker
  • yarım lımon
Yapılısı:
     Kayısılerın cekırdegını cıkarıp temızlıyoruz.Genıs bır tencerede su koymadan haslıyoruz.Yumusayan kayısıları kevgırden gecırıp baska bır tencereye alıyoruz.Yavas yavas seker ılave ederek(seker mıktarı burda ıstege gore azaltılıp cogaltılabılır) kaynatıyoruz.Goz goz olunca altını kapatıp sıcak sıcak kavonozlara koyuyoruz.Bır gece sızdırmasın dıye ters cevırıp sogutuyoruz.Afıyet olsun...
  Not.Kahvaltı ve kurabıyeler ıcın ıdeal...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder