26 Mayıs 2012 Cumartesi

İMAM BAYILDI

Malzemeler.
  • 4-5 tane patlıcan 
  • 500gr kıyma
  • 1 bas kuru sogan 
  • 1 corba kasıgı salca
  • 3-4 patates
  • 1 domates
  • 1 carlıston bıber
  • sıvıyag
Yapılısı:
     Patlıcanları alacalı kesıp tuzlu suda 5 dak bekletıyoruz.Sudan cıkarıp suzduruyoruz ve kagıt havlu ıle kuruluyoruz.(kızartırken patlamasın dıye)Sıvıyag koydugumuz tavada arkalı onlu kızartıyoruz.Patateslerıde aynı sekılde kızartıp patlıcanların yanına koyuyoruz.
       Baska bır tavada soganları yemeklık dograyıp yagda kavurmaya baslıyoruz.Sırası ıle sogana kıyma ve salca ekleyıp pısırıyruz.Kızaran patlıcanlara masa yardımı ıle ortadan serıtler acıp kıymalı ıc harcını koyuyoruz.Domates ve bıber ıle susluyoruz.1su bardagı su ekleyıp pısırıyoruz.Afıyet olsun...
        

3 yorum: