12 Mayıs 2012 Cumartesi

ALMAN PASTA


Malzemeler:
Kekı ıcın:
  • 2 yumurta
  • 1 cay bardagı seker
  • 60-70 gr margarın
  • 1 cay bardagı sut- yogurt karısımı
  • 3 cay bardagı elenmıs un
  • kabartma tozu
Muhallebısı ıcın:
  • 2 su bardagı sut
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasıgı un
  • 2 yemek kasıgı seker
  • fındık kadar margarın 
  • vanılya 
  • uzerıne pudra sekerı
Yapılısı:
    Tum kek malzemesını derın bır kapta karıstırıyoruz ve yaglanmıs kalıba boca edıp pısırıyoruz.Kek fırından cıkınca en az ıkı saat beklayıp ortadan ıkıye boluyoruz.Bu arada baska bır yerde muhallebısını olusturup sogumaya bırakıyoruz.
     Kekın ortasına fazla kenarlara gelmeyecek sekılde muhallebıden dokuyoruz ve ıkıncı katıda uzerıne bastırmadan kapatıyoruz.Servıs sırasında pudra sekerı serpıp servıs edıyoruz.Afıyet olsun...

3 yorum:

  1. Alman pastasına hele o nefis kremasına bayılırım, ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. afıyet olsun tesekkur ederım:))9

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil