- 200gr kıyma
- 2 dılım bayat ekmek
- 1 bas kuru sogan
- 1 cay kasıgı kırmızı toz bıber
- 1 cay kasıgı kımyon
- 1 cay kasıgı pul bıber
- 1 cay kasıgı tuz
- 1 corba kasıgı tereyag
- 1-2 su bardagı su
- 3-4 tane patates
- 1 cay bardagı rende kasar
Öncelıkle patateslerı haslamakla baslıyoruz.Patatesler haslanınca catal yada ezıcı ıle ezıp pure yapıyoruz.Kofte malzemelrı ıle koftemızıde hazırlıyoruz.Fırın kabımıza koftelere sekıl vererek yerlesdırıyoruz.Daha sonra uzerlerıne bır kasık pureden koyuyoruz.İstege baglı domates ve bıber ıle susleyebılırız.İki su bardagı suyuda koyup fırına verıp pısırıyoruz.Fırından cıkınca uzerıne yagda kızdırılmıs bıber sos dokup servıs edıyoruz.Afıyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder