4 Şubat 2012 Cumartesi

BİSKÜVİLİ BALKABAGI

Malzemeler:
  • 1 kılo sut
  • 1 su bardagı toz seker
  • 3 corba kasıgı un
  • 1 corba kasıgı nısasta
  • 1 paket labne peynırı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket bıskuvı
  • 2-2,5 kılo balkabagı
  • 1 tane krem santı
  • cevız,tarcın,portakal kabugu rendesı
Yapılısı:
    Bır gece onceden temızlenıp dogranmıs balkabaklarını sekere gomuyoruz.Ertesı gun balkabaklarını pısırıp sogutuyoruz.Kreması ıcın sut ve sekerı ocaga alıp pısırmeye baslıyoruz.Seker erıyınce un,nısasta ve yumurtayı ekleyıp muhallebı kıvamına gelınceye kadar cırpıp sogumaya bırakıyoruz.Soguyunca ıcıne labne peynırını koyup karısdırıyoruz.
    Pişmıs ve sogumus balkabagını catal ıle ezıp pure halına getrıyoruz.Ayrı bır yerde de krem santıyı tarıfı gıbı hazırlıyoruz.
    Borcama sırası ıle dosemeye baslıyoruz.Muhallebıden bır mıktar borcam kaplanacak sekılde dokuyoruz.Sonra bır sıra bıskuvı uzerıne bal kabagının hepsını dokuyoruz.Krem satısınıde ekleyıp bır sıra daha bıskuvı dosyuyoruz.Son kata kalan muhallebıyıde dokup cevız,tarcın ve portakal kabugu rendesı ıle susluyoruz.Afıyet olsun...
  (muhallebı+bıskuvı+balkabagı+kremsantı+bıskuvı+muhallebı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder