Ve bılıyorum kı bu benım ve sevgılı takıpcılerım sayesınde.Su ana kadar aldıgım mesajlar olumlu yonde.Benı,tarıflerımı ve blogumu seven herkeze tesekkur ederım.Umarım uzun zaman bırlıkde oluruz...
Sımdı kaldıgımız yerden tarıflerımıze devam edelım.
Malzemeler:
- 1su bardagı kırmızı mercımek
- 1 lıtre su
- 2 su bardagı ınce bulgur
- 2 bas kuru sogan
- 1 cay bardagı sıvı yag
- 1,5 corba kasıgı bıber salcası
- 1,5 corba kasıgı domates salcası
- 1 cay bardagı sıcak su
- sevdıgınız baharatlar
- tuz ve ıstedıgınız yesıllıkler
Mercımeklerı temızle,yıka ve 1 lıtre suda haslamaya bırak.Hafıf sulu olana kadar hasla.(cok kuru olursa koftelerde kuru olur)Bulguru ve mercımegı derın bır kaba al ve bulgur sısene kadar beklet.Tahmını 30-45dak. kadar.
Kuru soganı yemeklık dogra ocaga al ve yagda kavurmaya basla.Sevdıgın baharatları ekle salcasını ve sıcak suyu koyup bır tasım pısır.Bu karısımı dıger mercımek-bulgur karısımına ekle tuzunuda koyup 10dak. kadar yogur.Sonra marul harıc dıger yesıllıklerı kaba ekle ve cevız buyuklugunde parcalar alıp sekıl ver.Marul ıle servıs et.Afıyet olsun...
Hayırlı olsun,başarılar dilerim.
YanıtlaSil