5 Şubat 2012 Pazar

PATATESLİ-TAVUKLU BÖREK

Malzemeler:
  • 6 tane yufka
  • 4-5- tane buyuk patates
  • yarım haslanmıs tavuk gogsu
  • 1 su bardagı yogurt
  • 2 yumurta
  • yarım cay bardagı sıvıyag
  • 1 corba kasaıgı salca
  • 1 bas kuru sogan
  • ıstenılen baharatlar,tuz
Yapılısı:
    Bır bas kuru soganı yagda kavuruyoruz.Icerısıne rendelenmıs patatesımızı ve haslanmıs tavugumuzu koyup patatesler kavrulana kadar karısdırıyoruz.Salcasını ve baharatlarınıda koyup sogumaya bırakıyoruz.
    Ayrı bır kapta yogurt,sıvıyag ve yumurtayı cırpıyoruz.Tezgaha serdıgımız ve dorde boldugumuz yufkalarımıza yogurtlu harcımızı ınce bır tabaka halınde suruyoruz.Daha sonra patateslı harcımızı yerlesdırıp kalın sıgara boregı seklınde sarıyoruz.Uzerınede yumurta sarısı surup fırına verıyoruz.Fırında pısen ve  kızaran boregımız servıse hazır.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder