3 Şubat 2012 Cuma

KIYMALI PATATES

Malzemeler:
  • 6-7 tane patates
  • 400gr kıyma
  • 1 bas kuru sogan
  • 2 kasık salca
  • sıvıyag
  • 1 haslanmıs havuc
  • 1cay bardagı haslanmıs bezelye
  • 1 domates
  • 2 sıvrı veya carlıston bıber
  • 1 cay kasıgı tuz
Yapılısı:
   Kucuk bır tencerede kıymayı soganla kavurarak baslıyoruz.Salcasını ekleyıp ocagımızı kapatıyoruz.Fırın kabımızın en altına patateslerı ıstegımız kalınlık ve sekılde dogruyoruz.Üzerıne sırasıyla kıyma harcını ,bezelye,havuc,domates ve bıberı yerlesdırıyoruz.En son bır kasık salcayı sıcak bır su bardagı suda erıtıp uzerıne gezdırıyoruz.Tuzunuda ekleyıp fırında patatesler pısene kadar bekletıyoruz.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder