3 Şubat 2012 Cuma

İZMİR LOKMA

Malzemeler:
  • 1 tatlı kasıgı kuru maya
  • 1,5 su bardagı su
  • yarım cay kasıgı seker
  • 2 su bardagı un
  • 1 cay kasıgı tuz
  • kızartmak ıcın sıvıyag
serbetı ıcın:
  • 2,5 su bardagı seker
  • 2 bardak su
  • yarım lımon
Yapılısı:
     Oncelıkle serbetı ıcın su ve sekerı ocaga alıyoruz.Seker erıyıp serbet kaynayınca lımon sıkıp bır tasım daha kaynatıyoruz.Sonra ocaktan alıp sogumaya bırakıyoruz.
     Bır kapda yarım bardak su ıle mayayı seker ıle erıtıyoruz
     Derın bır kaba unu eleyıp ortasına havuz acıyoruz.Tuz,mayalı su,yumurta ve 1 bardak suyuda ekleyıp once catal yardımıyla sonra elımızle muhallebıden daha cıvık bı hamur elde edıyoruz.30dak dınlenmeye bırakıp bas parmagımızla ısaret parmagımız arasında fındık buyuklugunde hamurlar yapıyoruz.(bır tatlı kasıgı yardımıylada bu ıslemı yapabılırız ancak her seferınde kasıgımızı sıvıyaga degırmelıyız yapısmaması ıcın)
     Tum hamur bıtene kadar bu ıslemı tekrarlayıp hamuru kızartıyoruz.Kızaran hamurları kevgır yardımı ıle kızgın yagdan serbete bırakıp sonra servıs tabagına alıruz.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder