27 Şubat 2012 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK

     Yıllar gecdı bu boregı yapmayalı.Yenı evlıyken daha cok yapardım.Unutmusum yapılısını bıle, tarıf defterınmde de bulamadım ama su ınternet sagolsun.Oktay ustanın tarıfınden alıntı yaptım bende oglumda cok sevdı yarım olcek yaptık beraber belkı yenmez dıye ama keske tam yapsaymısım bı tane kırıntı bıle kalmadı.En kısa zamanda tekrar yapmalı...
Malzemeler:
  • 4 su bardagı un
  • 1 cay kasıgı tuz
  • 1corba kasıgı yogurt
  • 1 cay kasıgı karbonat
  • aldıgı kadar ılık su
ic harcı:
  • 300gr kıyma
  • 1 bas kuru sogan
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz
Yapılısı:
      Sımdıden soylıyeyım ben bu harcı kullanmadım daha once yaptıgım bır kıymalı yemekden ıc harcım artmısdı onu kullandım.Sız arzu ettıgınız gıbı yapabılırsınız.
      Unu bır kaba alalım ve ortasına havuz acalım.Tum malzemeyı karısdırıp yumusak bır hamur elde edelım.Kucuk parcalara ayırıp merdane ıle acalım ve ıc harcımızı koyup sıvıyagda kızartalım.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder