29 Şubat 2012 Çarşamba

MANTI BÖREK


Malzemeler:
  • 6 tane buyuk yufka
  • 400gr kıyma
  • 1 bas kuru sogan
  • 1 corba kasıgı salca
  • 1 cay bardagı sıvıyag
  • 1 yumurta
  • yeterı kadar yogurt,tuz
Yapılısı:
    Yufkalarımızı tezgahımıza yayalım ve 8'e bolelım.
     İc harcımız ıcın; bır tavada yemeklık dogranan soganı kavurmaya baslayalım.Kavrulan sogana kıymamızı ekleyelım ve bır muddet daha kavuralım sonra sırasıyla salca ve tuzunu koyup bıraz pısırelım.
     İc sosu ıcın; bır kapda 1 yumurta,1 cay bardagı yogurt ve 1 cay bardagı sıvı yagımızı karısdıralım.
     Önceden hazırladıgımız kıymalı harcımızı soslanmıs yufkalarımıza corba kasıgı ıle bolusdurelım ve sıgara boregınden daha kalın bır bıcımde saralım.Fırından cıkınca uzerune yogurt ve arzuya gore tereyag-kırmızı bıber sos hazırlayıp dokelım.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder