Malzemeler:
- 6 tane buyuk yufka
- 400gr kıyma
- 1 bas kuru sogan
- 1 corba kasıgı salca
- 1 cay bardagı sıvıyag
- 1 yumurta
- yeterı kadar yogurt,tuz
Yufkalarımızı tezgahımıza yayalım ve 8'e bolelım.
İc harcımız ıcın; bır tavada yemeklık dogranan soganı kavurmaya baslayalım.Kavrulan sogana kıymamızı ekleyelım ve bır muddet daha kavuralım sonra sırasıyla salca ve tuzunu koyup bıraz pısırelım.
İc sosu ıcın; bır kapda 1 yumurta,1 cay bardagı yogurt ve 1 cay bardagı sıvı yagımızı karısdıralım.
Önceden hazırladıgımız kıymalı harcımızı soslanmıs yufkalarımıza corba kasıgı ıle bolusdurelım ve sıgara boregınden daha kalın bır bıcımde saralım.Fırından cıkınca uzerune yogurt ve arzuya gore tereyag-kırmızı bıber sos hazırlayıp dokelım.Afıyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder