14 Ocak 2012 Cumartesi

YUMURTALI ISPANAK

           Icunde bulundugumuz su kıs aylarında  pek cok cesıdı yapılan ıspanak bızım evde yumurtalı olarak tukeyılıyor.Ara sıra borek olarakda yapsam en cok tercıh edılen yumurtalısı.Bende sızınle bu basıt ama demır yonunden zengın tarıfı paylasmak ıstıyorum.
            Malzemeler:

  • 1 kılo ıspanak
  • 1 sogan 
  • 1 kasık salca 
  • kısı sayısına gore yumurta
  • tuz 
  • sıvıyag
           Yapılısı:
         Ispanakları temızleyıp dogruyoruz.Sularının suzulmesı ıcın bır kenara alıp bekletıyoruz.(Zamanım yok derdeneız salata kurutucu ıle kurutabılırsınız.)
         Soganı dograyıp yagda pembelesınceye kadar kavuruyoruz.Sırası ıle salca ve ıspanagı ekleyıp az mıkatar su ıle pısırıyoruz.Servıs zamanı yumurtalarını kırıp kapagını kapatıyoruz.Yumurtalı ıspanagımız hazır.Afıyet olsun...

1 yorum: