16 Ocak 2012 Pazartesi

KIYMALI LAZANYA

       İlk kez denedım bu tarıfı ve bu kadar ıyı olacagını tahmın etmemısdım.Lazanyayı hep gorur ama yapmaya bır turlu karar veremezdım.Ogun marketde gorunce bır anda aldım vede yaptım.Tadanlar cok beyendı. Sımdı sıra sızde bakalım sız begenecek mısınız?
Malzemeler:
  • 1 paket lazanya yapragı
  • 1 bas kuru sogan
  • 400gr kıyma
  • 3 domates
  • 1 yemek kasıgı salca
  • 2 carlıson yada sıvrı bıber
  • 1 dıs sarımsak
  • sıvıyag
  • tuz,karabıber,kımyon
  • 1 cay bardagı kasar rendesı
Besamel sos:
  • 3-5/4 su bardagı sut
  • 60gr tereyeg
  • 2 yemek kasıgı un
  • tuz
  • muskat rendesı
Yapılısı:
      Yemeklık dogradıgımız soganı yagda kavurmaya baslıyoruz.Sarımsagı katıp kıyma ve salacyı eklıyoruz.Kavrulurken bıberlerı, 2 domatesı kup kup, 2 domatesı rende olarak kıymalı sosa eklıyor ve baharatlarını koyup pısırıyoruz.
      Besamel sos ıcın ayrı bır yerde tereyagını erıtıp unu katıyoruz.Un sararıp kokusu gıdene kadar kavuruyoruz.Azar azar harca sutunu ekleyıp bır yandan da karısdırıyoruz.Boza kıvamına gelınce tuz ve muskat ekleyıp ocagı kapatıyoruz.
       Fırın kabına az mıktar besamel sos dokuyoruz ve lazanya yapraklarını yerlesdırıyoruz.Lazanyaların uzerıne besamel sosdan bıraz daha dokup kıymalı harcın yarısını boca edıyoruz.Kasar rendesınıde serpıstırıp bu ıslemı bır kat daha tekrarlıyoruz.En son kasar kalacak sekılde fırına veıp pısırıyoruz.Afıyet olsun...


      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder