16 Ocak 2012 Pazartesi

KARNIBAHAR GRETEN

     Bu tarıf esım sayesınde bulunmus bır tarıfdır.O isde bunu hep yedıgını ve evde de yapmamı ıstedıgını soyler bende umursamazdım ama bı gun evde bırsey kalmayıp sadece karnıbahar olunca degerını anladım sımdı her hafta evde mutlaka pısıyor.
     Malzemeler:
  • 1 tane karnıbahar
  • 1 cay bardagı kasar rendesı
  • 1 tane havuc
  • 1 sogan
  • sıvıyag
Besamel sos:
  • 3,5 su bardagı sut
  • 60-70gr tereyeg
  • 4 kasık un
  • tuz

    Yapılısı:
    Karnıbaharı temızleyıp suda az mıktar sutde koyup haslıyoruz.(sut rengının daha beyaz olmasını ve koku yapmasını engellıyor.)
    Baska bır yerde soganı yagda kavurup havuclarıda kup kup kesıp yaga eklıyoruz.Haslanmıs karnıbaharı suzup soteledıgımız havuclarla tuz ekleyıp harmanlıyoruz.Fırın kabına alıp besamel sosunu hazırlıyoruz.Harmanlanmıs karnıbaharın uzerıne besamel sosuda dokup fırında kızarana kadar pısırıyoruz.Servıs oncesı kasar ekleyıp fırında bır muddet daha bekletıyoruz.Afıyet olsun...

1 yorum:

  1. ben karnıbahar yemezdim ama bu tarifle tadı degişik geldi ve yedim eşiminde hoşuna gitti ayrıcada sayende hergün degişik şeyler yapar olduk şekercim:))

    YanıtlaSil