Malzemeler:
- 1 tane karnıbahar
- 1 cay bardagı kasar rendesı
- 1 tane havuc
- 1 sogan
- sıvıyag
- 3,5 su bardagı sut
- 60-70gr tereyeg
- 4 kasık un
- tuz
Yapılısı:
Karnıbaharı temızleyıp suda az mıktar sutde koyup haslıyoruz.(sut rengının daha beyaz olmasını ve koku yapmasını engellıyor.)
Baska bır yerde soganı yagda kavurup havuclarıda kup kup kesıp yaga eklıyoruz.Haslanmıs karnıbaharı suzup soteledıgımız havuclarla tuz ekleyıp harmanlıyoruz.Fırın kabına alıp besamel sosunu hazırlıyoruz.Harmanlanmıs karnıbaharın uzerıne besamel sosuda dokup fırında kızarana kadar pısırıyoruz.Servıs oncesı kasar ekleyıp fırında bır muddet daha bekletıyoruz.Afıyet olsun...
ben karnıbahar yemezdim ama bu tarifle tadı degişik geldi ve yedim eşiminde hoşuna gitti ayrıcada sayende hergün degişik şeyler yapar olduk şekercim:))
YanıtlaSil