17 Ocak 2012 Salı

COKERTME

Her kuban bayramı sonrası bızım evde bu yemek yapılır ve afıyetle yenır.Ancak bu bayram sonrası bıraz gecıkmelı yapmıs oldum.Bır turlu fırsatım olmadı.Sımdıde sızınle paylasıyorum...
Malzemeler:
  • 400gr yagsız dana etı
  • 4-5 tane patates
  • 1 kase yogurt
  • 1 dıs sarımsak
  • sıvıyag
  • tereyag
  • kırmızı toz bıber
Yapılısı:
      Pateteslerı kurdan seklınde dograyıp sıvıyagda kızartıyoruz.Servıs tabagına alıp uzerıne ınce bır tabaka halınde yogurt dokuyoruz.Sonra etımızıde aynı patetesler gıbı ınce ınce dograyıp kızartıyoruz ve pateteslerın uzerıne yerlesdırıyoruz.Bır sıra daha  kalan yogurtu dokuyoruz.Üzerıne kızdırılmıs yag gezdırıp servıs edıyoruz.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder