15 Ocak 2012 Pazar

BULGUR PİLAVI

                 Su yasıma kadar bulgur pılavı yememıs bırısı olarak bu tarıfı deneyınce anladım neler kacırdıgımı.Gercekden basıt ve guzel bır tarıf.Belkı ızlıyıcılerımın cogu bu tarıfı bılıyolardır.Ama ben bılmıyenler ıcın paylasıyorum ve yapmanızı temennı edıyorum.
                Malzemeler:

  • 2 bas kuru sogan 
  • 2 tane carlıston yada sıvrı bıber
  • 2 tane kırmızı bıber 
  • 2-3 domates
  • 2-3 patates
  • 1 kase bulgur
  • 3,5 kase tavuk suyu
  • tuz
  • 2-3 yemek kasıgı tereyag

               Yapılısı:
              Kuru soganı yemeklık dogruyoruz.Bıberlerıde dograyıp 2-3 kasık tereyagında kavuruyoruz.Daha sonra kup kup dogradıgımız patates ve domateslerıde katıp 5dak daha kavuruyoruz.2,5 kase tavuk suyunu ekleyıp patatesler yumusayana kadar pısırıyoruz.Patatesler yumusayınca yıkanmıs bulguru ekleyıp tuzunu koyuyoruz.Bulgurlar suyunu cekınce dınlenmeye bırakıyoruz.Servıse hazır.Afıyet olsun...
    NOT:Benım kasem resımdekı kase sız olcusunu ayarlarken kendı kasenızı secın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder