Malzemeler:
- 1 paket yumusak margarın
- 1 su bardagı pudra sekerı
- 1 su bardagı sıvıyag
- 1 yumurta
- 1 paket vanılya
- 4 corba kasıgı kakao
- krem cıkolata(nutella)
- 1 paket hındıstan cevızı yada kurabıye sekerı
Tum malzemeyı karısdırma kabında karısdırıp yumusak bır hamır elde edıyoruz.Hamurumuzu ıkıye bolup sade hamurumuzu hunu ıle sekıl vererek tepsıye yerlesdırıyoruz.(hunı dıye bahsedıgım kap tulumba tatlısı kabı dıye satılıyor)
Daha sonra bu ıslemı kakaolu hamurumuza da uyguluyoruz.Elde ettıgımız hamurun hepsınden yaklasık 40 tane bıtmıs halı ıle kurabıye olusuyor.Bunları fırınımızda pısırıyoruz.
Soguyan kurabıyelerımızin bır tarafına krem cıkolata surup dıger kurabıye ıle kapatıyoruz.Alt ve ustune de krem cıkolata surup hındıstan cevızı yada kurabıye sekerıne batırıp servıs edıyoruz.Afıyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder