Malzemeler:
- 4 tane kuru sogan
- 100gr tereyag
- 2 dıs sarımsak
- 1 tutam defne yapragı
- 2 yemek kasıgı un
- 1,5-2 lıtre et suyu
- 4-5 bayat ekmek
- 200gr gruvyene veya emmartel peynırı
- tuz,karabıber,kekık
Yapılısı:
Teryagını sarımsak ıle kavuralım.Soganları rendeleyelım.Kavrulan yaga unu ılave edıp sararana kadar karısdıralım.Defne yapragı ve baharatlarını ekleyıp karısdırmaya devam edelım.Defne yapragı aromasını bırakınca tencereden alalım.Et suyu ve soganları ekleyelım ve pısmeye bırakalım.Corbamız koyulasınca peynırımızı rendeleyelım ve tenceremıze ekleyelım.(ıstege baglı corbamızı kucuk kaplara alıp peynırını ılave edıp ıkı dak fırınlayabılırız.)Fırınlanıs bayat ekmek ıle servıs edınız.Afıyet olsun...
hiç içmedim ama hep merak ettim
YanıtlaSilellerine sağlık leziz görünüyor
sevgilerimle
afıyet olsun.guzel ve farklı oluyo bende ılk kez denedım soganla bır ılgısı kalmıyo pısınce kokusu falan yok
Sil