Malzemeler:
- 1 su bardagı pırınc
- 1 cay bardagı nohut
- 2-2,5 su bardagı tavuk suyu
- 2 yemek kasıgı tereyag
- tuz
Bır gece onceden nohutları tuzlu suda bekletın,sabah suyunu suzup haslayın.Pırınclerı yarım saat uzerını gececek sekılde sıcak suya bırakın.Tencereye tereyagımızı alalım.Haslanmıs nohutumuzuda suzup tencereye ekleyıp kavurmaya baslayalım.Kavrulan nohutlara pırıncımızı ılave edelım 2 dak bekleyıp suyunu ve tuzunu ekleyelım.Pırıncler pısıne kadar tenceremızın kapagını kapatalım.Pırıncler pısınce ocagımızın altını kapatıp pırınclerımızı dınlenmeye bırakalım.Afıyet olsun...
ay benim pilavlarım hep kötü olmuştur
YanıtlaSilbılırım bende kendı yaptıgımızdan daha fazlasını yapınca beceremem kısı sayısı artıkca pılavım daha kotu oluyor
YanıtlaSil