17 Şubat 2012 Cuma

KAŞARLI TAVUK VE PATATES PÜRESİ

Malzemeler:
  • 2 tane tavuk gogsu
  • 50gr kasar
  • 2 corba kasıgı tereyag
  • tuz,kekık
  • 1 yumurta
  • bır kase galeta unu
  • sıvıyag
Yapılısı:
   İlk once temızledıgımız tavuklarımızı ortadan enlemesıne boluyoruz ancak sonuna kadar degıl.İcerısıne ınce ınce dılımledıgımız kasarı ve az az tereyegını koyup uzerıne kekık ve tuz serpıp kapatıyoruz.Borcamımızı sıvıyag ıle sole bır ıslatıp yumurtaya ve galeta ununa bulanmıs tavuklarımızı koyuyoruz.Borcamınızı alamınyum folya ıle kapatıp fırına verıyoruz.Fırından cıkınca dılımleyıp servıs edıyoruz.Afıyet olsun.
   Bu yemegın aslı boyle degıldı ama benım degısıklıklerım sayesınde bu sekılde oldu.Cokda guzel oldu...Aslı daha kasarlıydı ve kucuk kaselerde servıs edılıyordu.Tabıkı ısteyen oylede yapabılır ancak bu seklı ıle goruntu daha sık oldu.Yanına yapılan patates puresıde ayrı bır tat verdı.Umarım sızde dener ve seversınız.Gecelım bılmeyenler ıcın purenın tarıfıne...
       Malzemeler:
  • 4-5 tane partates
  • 1 corba kasıgı tereyag
  • bır cay bardagı kasar
  • bır cay bardagı sut
  • tuz

Yapılısı:
  Patateslerımızı haslayarak baslıyoruz.Haslanan patateslerımızı ezıcı yardımı ıle ezıp tuz,tereyag ve kasarımızıda sıcakken etıterek ezme ıslemıne devam edıyoruz.Puremız hazır.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder