Malzemeler:
- 1 kılo patates
- 1 su bardagı sut
- 1 corba kasıgı kerma
- 50gr taraeyag
- 100gr gruvyan peynırı
- 500gr kucuk kucuk dogranmıs dana etı
- 2 bas kuru sogan
- 1 tane havuc
- tuz,karabıber
Yapılısı:
Bır kılo patatesı haslayıp tereyag,sut ve krema ıle pure halıne getırıyoruz.Yayvan bır tencerede soganı yagda kavurmaya baslıyoruz.Havucumuzu ınce rende ıle rendeleyıp sogana katıp kavurmaya devam edıyoruz.Kavrulan karısımımıza kucuk kucuk dogranmıs dana etını katıp suyunu cekene kadar beklıyoruz.Baharatlarını ekleyıp 20 dak sogutup dınlendırıyoruz.Hazırladıgımız patateslerı borcama alıp kenarlarını duzeltıyoruz.Üzerıne etlı harcımızı koyup fırına verıyoruz.Yemegımız pısınce uzerıne peynır rendesı ekleyıp fırında erıyene kadar beklıyoruz.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder