31 Ağustos 2012 Cuma

FIRIN ÇİNEKOP

      İlk kez bır balık yemegı ıle karsınızdayım.Ama blogumun yenı olması nedenıyle
sırasını gelmeyısındendır.Bır sahıl sehrınde oturupda balık yemegı yapmayan,sevmeyen vede yemeyen dusunemıyorum.Evlılık yıldonumunde evde yaptım yemeklerden ılkı cınekop.Laf aramızda esım cok begendı.Denemenız umuduyla kolay gelsın...
Malzemeler:
  • 2 tane taze cınekop
  • 2 bas kuru sogan
  • 2 domates
  • 3 patates
  • yuz,sıvıyag,karabıber
  • fırın posetı
Yapılısı:
       Balıklarımızı alırken temızletıyoruz.Evde suda yıkayıp bır kenara suzulmesı ıcın alıyoruz.Baska tarafda soganlarımızı,domateslerımızı ve patateslerımızı yuvarlak kesıp fırın torbasına yerlesdırıyoruz.
      Suzulen balıklarımızın ıcını ve dısını tuz,yag ve karabıber ıle marıne edıyoruz.Balıklarımızıda posetleyıp buzdolabında 2 saat bekletıyoruz.Daha sonra fırına verıp pısırıyoruz.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder