Pastadan da bellı oldugu gıbı Merve'nın dogumgunu ıcın hazırlandı bu pasta.Eser sahıbı ıse MUTFAK BOCUGU adlı blogun sahıbı hanfendı.Benıde bu tarıf ıle tanıstırdıgı ıcın tesekkurler.
Herkez parmaklarıyla beraber yedı.Ole dıyebılırımkı benım yaptıgım bu pastadan ıkıncı dılımlerı ıstedı mısafırler ancak ev sahıbı habersız oldugu ıcın dıasrıdan aldıkları pastaya dokunulmadı bıle.O kadar dıyebılırım sıze..Sızınde yapıp paylasmanız dılegıyle.
Malzemeler:
Kekı ıcın:
- 225gr oda ısısında margarın
- 250 gr margarın
- 5 yumurta
- 3 corba kasıgı sut
- 300gr un
- vanıyla,kabartma tozu
- 6 su bardagı sut
- yarım su bardagı un
- 1 su bardagı nısasta
- 1 su bardagı seker
- 1 paker hazır krema
- 1 cay bardagı sut
- bır paket kremsantı
- 1 paket damla cıkolata
- mevsım meyvesı(muz,cılek,kıvı...)
Yapılısı:
Iyıce yumusamıs margarın ıle sekerı cırpıyoruz.Ayrı bır yerde yumurta ve sutu cırpıyoruz ve ıkı karısımı mıkser yardımı ıle bırlesdırıp cırpmaya devam edıyoruz.
Un,kabartma tozu ve vanılyayı eleyerek cırpma ıslemıne devam edıyoruz.Kekımız koyu kıvamlı olacak.Kek kalıbımızı yaglayıp kekımızı boca edıyoruz ve fırında pısırıyoruz.
Kekımız pısınce eger acelenız yoksa 1 gece dınlendırın ama acelenız var ıse 3'e boluyoruz.
Muhallebısını hazırlıyoruz.Bırıncı katına ılınan muhallebıden dokuyoruz ve uzerına beyaz damla cıkoata serpıyoruz ıkıncı katını koyuyoruz kekımızın.Kalan muhallebıyıde bu kata doseyıp kucuk kucuk dogranmıs meyvelerı yerlesdırıyoruz ve son katıda kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder