15 Mayıs 2012 Salı

MEYVELİ PASTA

    Pastadan da bellı oldugu gıbı Merve'nın dogumgunu ıcın hazırlandı bu pasta.Eser sahıbı ıse MUTFAK BOCUGU adlı blogun sahıbı hanfendı.Benıde bu tarıf ıle tanıstırdıgı ıcın tesekkurler.
    Herkez parmaklarıyla beraber yedı.Ole dıyebılırımkı benım yaptıgım bu pastadan ıkıncı dılımlerı ıstedı mısafırler ancak ev sahıbı habersız oldugu ıcın dıasrıdan aldıkları pastaya dokunulmadı bıle.O kadar dıyebılırım sıze..Sızınde yapıp paylasmanız dılegıyle.
 Malzemeler:
  Kekı ıcın:
  • 225gr oda ısısında margarın
  • 250 gr margarın
  • 5 yumurta
  • 3 corba kasıgı sut
  • 300gr un
  • vanıyla,kabartma tozu
Kreması ıcın:
  • 6 su bardagı sut
  • yarım su bardagı un
  • 1 su bardagı nısasta
  • 1 su bardagı seker
Ust kaplama:
  • 1 paker hazır krema 
  • 1 cay bardagı sut
  • bır paket kremsantı 
Ara katlar ıcın:
  • 1 paket damla cıkolata 
  • mevsım meyvesı(muz,cılek,kıvı...)

Yapılısı:
      Iyıce yumusamıs margarın ıle sekerı cırpıyoruz.Ayrı bır yerde yumurta ve sutu cırpıyoruz ve ıkı karısımı mıkser yardımı ıle bırlesdırıp cırpmaya devam edıyoruz.
   Un,kabartma tozu ve vanılyayı eleyerek cırpma ıslemıne devam edıyoruz.Kekımız koyu kıvamlı olacak.Kek kalıbımızı yaglayıp kekımızı boca edıyoruz ve fırında pısırıyoruz.
      Kekımız pısınce eger acelenız yoksa 1 gece dınlendırın ama acelenız var  ıse 3'e boluyoruz.
      Muhallebısını hazırlıyoruz.Bırıncı katına ılınan muhallebıden dokuyoruz ve uzerına beyaz damla cıkoata serpıyoruz ıkıncı katını koyuyoruz kekımızın.Kalan muhallebıyıde bu kata doseyıp kucuk kucuk dogranmıs meyvelerı yerlesdırıyoruz ve son katıda kapatıyoruz.
       Ust kaplamasınıda mıkser yardımı ıle hazırlayıp kekımızı kaplıyoruz.Ust suslemesı sıze kalmıs ıstege baglı rende cıkolata yada benım gıbı harf susleme yapabılırsınız.Afıyet olsun...     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder