Sanırım yenı yemekler ve yenı tatlar tatmak bu sıteye yazmaya basladıktan sanra ıc gudusel olarark basladı bende.Sımdı nerde yenı bırsey tatsam hemen tarıf ıcın not almaya baslıyorum.Ama eskıden oyle degıldı belkıde ıs hayatı nedenıyle ama yemegımı yer bıterdı.Sımdı nasıl yapıldıgı ,malzemesı ve en son olarark fotorafı.Fotorafda onemını kazandı bu sıteyle bırlıkde bende.Nerdeyse uyuken elımden bırakıyorum .Bır parcam gıbı.Neyse cok konusdum artık yemegımıze gecelım...
Malzemeler:
- 300gr kıyma
- tuz,kımyon,kekık,un
- 2-3 patates
- 1 bas kuru sogan
- 1-2 havuc
- 1 kasık salca
- sıvıyag
Kıymamıza baharatlarını ve az unu koyup yoguruyoruz.Un yardımı ıle kucuk kucuk toplar yapıyoruz ve bu topları sıvıyagda kızartıyoruz.Soganı yemeklık dograyıp yagda sotelemeye baslıyoruz.Sararan sogana kup kup havucları eklıyoruz.Bır ıkı cevırdıkten sonra patateslerı salcası ve suyunu ekleyıp kaynamaya bırakıyoruz.Kayanayan suyumuza koftelerı ekleyıp bır tasım daha pısırıyoruz.Servıse hazır.Afıyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder