2 Nisan 2012 Pazartesi

KIBRIS TATLISI

Malzemeler:
Kekı ıcın:
  • 3 yumurta
  • yarım su bardagı toz seker
  • yarım su bardagı sıvıyag
  • 1 su bardagı galeta unu
  • 1 su bardagı cevız ıcı(dovulmus)
  • 1 su bardagı hındıstan cevızı
  • 1 paket kabartma tozu
Serbetı ıcın:
  • 2 su bardagı su
  • 1,5 su bardagı toz seker
  • 1 paket vanılya
  • 2-3 damla lımon suyu
Muhallebısı ıcın:
  • 1 kılo sut
  • yarım bardak toz seker
  • 1 paket vanılya
  • 1 su bardagı nısasta
  • 1 paket krem santı
Yapılısı:
   Tatlımızın puf noktası serbetı soguk kekı ılık olacagı ıcın once serbetı hazırlayıp sogutuyoruz.Daha sonrada tum kek malzemelerını bır kabda cırpıyoruz.Fırın tepsımızın en kucuk boyuna (sız olusan malzemeye gore tepsınızı ayarlayabılırsınız)pısınce fazla kalın olmayacak sekılde boca edıp fırına verıyoruz.Pısen kekımızı ılıtıp serbetını dokup dınlenmeye bırakıyoruz.Dıger bır yanda muhallebımızı hazırlayıp sogutuyoruz.Soguyan muhallebımıze krem santısını toz olarak dokup karsdırıyoruz.Sonrada serbetlı kekımızıe boca edıyoruz.1 gece dolapta bekledıkten sonra servıse hazır.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder