21 Şubat 2012 Salı

ET SOTE

Malzemeler:
  • yarım kılo dana kus bası
  • 1 bas kuru sogan
  • 1 tane kırmızı bıber
  • 1 tane yesıl bıber
  • 1 corba kasıgı domates salcası
  • 1 corba kasıgı bıber salcası
  • 1 tane domates
  • sıvıyag,tuz,ıstenılen baharatlar
Yapılısı:
    Ben kasabıma guvendıgım ıcın etımı fazla yıkamam sudan bır kere gecırır suzdururum ama sız nasıl ıstersenız ole yapabılırsınız.Sonucda sızın ıcıcnızın rahat olması onemlı.
    Temızlenen etler yayvan bır tencerede suyunu cekene kadar bekletılır.Suyunu ceken etlere sıvıyag koyulup 2dak. kavrulur ve ardından sogan,bıber,salca ve en son kup kup dogranmıs domates eklenıp 5dak. daha kavrulur.Üzerını gececek kadar suyu ekleyıp pısırılır.Kızarmıs yada pure halınde patates ıle servıs edılır.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder