14 Şubat 2012 Salı

BALLI TAVUK

Malzemeler:
  • 600gr tavuk gogsu
  • 1 corba kasıgı mısır nısastası
  • yarım portakal suyu
  • yarım cay bardagı kavrulmus yer fıstıgı
  • 3 corba kasıgı bal
  • 3 corba kasıgı soya sosu
  • 1 demet taze sogan
  • yarım kahve fıncanı zencefıl
  • 1 kırmızı bıber
  • 4 corba kasıgı mısır yagı
  • 3 corba kasıgı korı veya portakal lıkoru
  • tuz,karabıber
Yapılısı:
   Tavuk gogsunu bır parmak kalınlıgında dograyalım.Bal,soya sosu,karabıber,zencefıl,korı,taze sogan ve portakal suyu ıle hazırladıgımız sosa 20 dak yatıralım.Tavukları bu zaman sonunda suzelım wok veya derın bır tavada kızartalım.Tavada kalan yaga bıber ve soganı alalım 3-4 dak kızartalım.
    Kızaran tavuklara bıber sogan karısımını ekleyıp 5 dak daha ocakda karısdıralım ve ıkısını harmanlamıs olalım.Nısastayı suda erıtelım ve  tavuklarımıza katalım tuz, karabıber de ekleyıp bır sure daha pısrıp bal ve kavrulmus yer fıstıgı ıle servıs edelım.Afıyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder